top of page
Sensus Mentis - Seksuologische Hulpverlening, Relatiethereapie, Leven en Werken

Dit bieden wij aan:

Seksuologische hulpverlening

Als seksuoloog bied ik een breed palet aan seksuologische hulpverlening aan. Onderstaand kan u een greep terugvinden uit de hulpvragen waarin ik gespecialiseerd ben:

  • Pijn bij het vrijen, dyspareunie, vaginisme, urogenitale pijn

  • Moeilijkheden met verlangen (te hoog, te laag, verschil in verlangen)

  • Moeilijkheden met het bereiken van opwinding en/ of orgasme

  • Moeilijkheden met het verkrijgen of behouden van een erectie

  • Zorgen of vragen rond seksuele- en/of genderidentiteit

  • Zorgen of vragen rond zwangerschap en zwangerschapsafbreking

Staat uw onderwerp of hulpvraag er niet tussen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Ik kijk graag samen met u wie u het beste zou kunnen helpen met uw concrete hulpvraag.

 

Bij Sensus Mentis vinden we het erg belangrijk om een veilige en vertrouwelijke omgeving aan te bieden waarin u uw zorgen kunt bespreken en we samen de passende oplossingen kunt vinden.

Relatie begeleiding

Naast individuele seksuologische hulpverlening biedt Sensus Mentis ook begeleiding aan koppels die moeilijkheden ondervinden in hun relatie.

 

De bedoeling van koppeltherapie, in onze visie, is dat er tijdens de consultaties op een andere manier gepraat kan worden dan thuis. Dat wil zeggen, dat de therapeut zich steeds neutraal opstelt ten opzichte van het koppel en diens zorgen. Beide partners zullen gesterkt worden in het delen van hun verhaal én het luisteren en ontvangen van de communicatie van de andere. Naast het versterken van de communicatie en het begrip in de relatie, kan het ook nodig zijn om samen doelen te stellen, te werken aan de intimiteit of het uittekenen van een nieuw toekomstplan.

 

Dit alles groeit echter vanuit het koppel, op het tempo van het koppel.

Perinatale begeleiding

Verder biedt Sensus Mentis eveneens perinatale begeleiding aan, zowel voor individuen als koppels.

 

Wij weten dat het voltooien van een kinderwens niet voor iedereen een gemakkelijk gegeven is. Het is dan ook zo dat wanneer een zwangerschap op zich laat wachten, dit zeer vaak gepaard gaat met pijn, onzekerheid en verdriet. Het opstarten van een geassisteerde zwangerschapstraject (zoals IVF, ICSI,...) kan een hoopvolle optie zijn, toch kan die op zichzelf weer zijn eigen set aan unieke uitdagingen met zich meebrengen. Het vrijen op commando, de stress rond het bezoeken van de fertiliteitskliniek, het maand na maand in spanning afwachten is allemaal zeer impactvol voor de (seksuele) relatie tussen het koppel.

 

We begrijpen daarom dus dat dit een gevoelige en complexe tijd kan zijn en we zijn er om u te begeleiden en te ondersteunen bij uw specifieke behoeften.

Loopbaan begeleiding & Stress/burn-out coaching

Als laatste biedt Sensus Mentis ook ondersteuning aan op gebied van loopbaan vragen, burn-out en stress klachten.

Daarom help ik u graag bij het verkennen van uw professionele doelen, het ontdekken van uw talenten en het overwinnen van obstakels die u kunt tegenkomen op uw carrière pad. Binnen deze begeleiding werken we met doeltreffende strategieën en technieken voor stressmanagement, zodat u weer in balans kunt komen en uw mentale veerkracht kunt versterken.

Bij Sensus Mentis begrijpen we dat iedere persoon uniek is, met individuele behoeften en doelen. Daarom bieden we op maat gemaakte behandelplannen aan die zijn afgestemd op uw specifieke situatie. Neem vandaag nog contact met ons op en geef uw mentale welzijn de aandacht die het verdient. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten en samen met u op pad te gaan naar een gezonder en gelukkiger leven.

Het is mogelijk om loopbaanbegeleiding aan te vragen via loopbaancheques van VDAB. Binnen een dergelijk traject kunnen alle vragen, zorgen en moeilijkheden behandeld worden die te maken hebben met jouw huidige/gewenste tewerkstelling of carrière pad. Via deze formule kost een traject van in totaal 7 uur slechts 80 euro. 

My Approach

Dit kan je verwachten

Het eerste gesprek dient steeds als 'intake gesprek'. Hierin leren we elkaar kennen en heeft u alle ruimte om uw zorgen te bespreken. Het intake gesprek dient er ook voor om op persoonlijk niveau te voelen of deze setting, mijn aanpak en persoonlijke stijl voor u als cliënt veilig voelt.

Samen kijken we op het einde van het gesprek of de inhoudelijke vraag en persoonlijke dynamiek goed passen en dus samen het traject opstarten. Moest het voor de een of andere reden niet zo zijn, dan zullen wij uiteraard uw vraag ter harte nemen en u doorverwijzen naar een gepaste en meer gespecialiseerde collega.

Het verdere verloop van het traject kan bij deze van start gaan. Hoe dat er uitziet zal voor iedereen anders zijn. Het aantal sessies en de regelmaat hiervan wordt steeds in samenspraak beslist en kan uiteraard veranderen doorheen het traject.

Prijzen​ & terugbetalingen

Individuele sessies: 75 euro

Koppelsessies: 95 euro

De consultatie wordt betaald aan het eind van iedere sessie. Er is geen bankcontact aanwezig.

 

De meeste ziekenfondsen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor therapie. Neem contact op met uw ziekenfonds om de voorwaarden te kennen die voor u van toepassing zijn.

Zorg dat u een wijziging of annulatie van uw afspraak tijdig doorgeeft. Indien u minder dan 48u vooraf annuleert zal de afspraak toch aangerekend worden.

Sensus Mentis - Seksuologische Hulpverlening, Relatiethereapie, Leven en Werken
Prijs
bottom of page